Bra träning och raclette debut!

Då ha rman kommit hem duschat och ätit kvällsmål.. att träna till 21:30 på fredagar och komma hem kring 11, det är så vi gör här. Men det var en rolig träning idag.. väldigt kul att spela, blev en del mål för vår femma! Hoppas det håller i sig till på söndag, då är det hemmamatch mot FB Riders 18:00. 
 
Första skolveckan har gått och man har hunnit gå på en del föreläsnigar och kollat in kurserna. Har dock inte bestämmt vilka kurser jag ska välja än.. vi har två veckor till på oss men ju tidigare ju bättre såklart. Har dock haft lite otur med sjuka lärare osv. Och i torsdags morse var tydligen föreläsningen inställd.. vilket jag och några andra hade missat. Dock så träffade jag då några svenska killar och blev hembjuden på middag. Det var väldigt trevligt. Vi åt Raclette, väldigt vanligt här i Schweiz. Var första ången jag åt det. Det är som en minigrill/värmeplatta som man smälter ost i och kan steka små köttbitar eller potatis så äter man det tillsammans med den smälta osten och bröd. Var gott faktiskt, även om jag är lite skeptisk mot ost.
 
 
hejsvej

Just like a movie..

Jodå det är bara bra här! Skön andra dag i skolan. Efter att ändligen hittat till rätt byggnad och rätt rum där föreläsningen skulle vara möts man med att läraren ställer in föreläsningen då vi var för många och de inte hade tillgång till någon större sal. Sen säger hon om man inte har läst någon ekonometri innan ska man inte vara här.. oookej heejdådå!

Andra föreläsningen börjar med att killen bakom mig spiller kaffe över hela min rygg..över min vita skjorta...tackar! Känndes som jag var med i en film dä ett tag... "Hej jag känner ingen och har kaffe över hela mig!" hahha, men lite kul var det..

Den tredje föreläsningen tyckte jag dock verkade intressant men jag hann bara gå på halva då jag hade träning sen. "Real estate finance" hette kursen.. den är dock på masternivå... men tror jag kan läsa den ändå. 
 
Imorn blir det att kolla in en kurs på ETH, det är ett universitet precis bredvid "The University of Zürich". Jag kan tydligen läsa på båda. ETH ska tydligen vara det 12:e rankade universitetet i världen... känns både spännande och läskigt på samma gång. Men ska nog gå bra! Är tre killar från Umeå Universitet som också ska gå på den, känns bra att man har någon såhär i början (y)
 
Ne nu måste jag sova.. blir sent på tisdagar, kommer hem från träningen kring 23, sen äta duschsa sova. Såå godnatt! :)
 
 
 

Innebandy, Tyska, Universitetetsstart

Heej alla!!
 
 
Herre nu har man vaknat till liv igen. Från att inte ha något schema alls till att inte ha någon tid över alls.. Ne inte riktigt men sagarna börjar fyllas upp nu! 
 
Innebandy
Vad det gäller innebandyn så har vi haft en match till, nu i helgen, som vi tyvärr torskade också. Så synd, tycker vi hade mest boll men satte inte våra chanser. Den här gången spelade jag hela matchen på två femmor.. första gången på väldigt länge. Men det kändes bra! Har äntligen fått tillbaka energin i kroppen. I slutet av andra perioden kände jag dock av knät lite men körde på i tredje och det gick bra och hade inte jätteont dagen efter. Absolut framsteg för knät! Så förlusten sög men fick ändå ny energi av tränaren dagen efter då hon skrev att hon tyckte jag gjorde en bra match.
 
Tyska
Sen har man betat av tyskakursen och klarat den vilket känns bra! Tycker faktiskt att det var en bra kurs, känns som att man lärde sig mycket och fick refresha minnet lite från det man lärt sig tidigare. Men ska berätta mer om tyskabiten sen.
 
Universitetet
Idag började de "vanliga" kurserna. Är dock fortfarande förvirrad vad det gäller den biten. Systemet är inte direkt likadant som hemma. Här får man boka kurserna via internet själv och bygga upp sitt eget schema. Och man har fram till den 3:e mars på sig så just nu är det bara att gå på massa föreläsningar för att sedan välja ut de kurser man verkar tycka vara bäst. Sen är även alla kurser på samma gång och jag måste läsa ca 10st för att få ihop de poängen jag behöver ha med mig hem(30hp). Man har föreläsning ca 2 timmar i veckan på varje kurs sen kommer alla tentorna samtidigt i juni..verkar även som att universitetet självt rekomenderar en att läsa 20hp då kurserna ska vara ganska omfattande och svåra. Vet inte hur väl det stämmer.. får väl se hur detta slutar... men.. det går säkert bra! :)
 
Nu ska jag sova! Var hos sjukgymnasten idag igen, kändes väldigt bra även efter denna gång! Imorn ska jag på en föreläsning om "Intermediate Econometrics" och förmodligen någon mer. Sen innebandy på kvällen! 
Godnatt!

Skolstart imorn

Heej!
 
Imorn börjar,(jag måste säga äntligen) skolan. Eller jag kommer att läsa en intensivkurs i tyska i två veckor innan de andra kurserna börjar. Känns skönt att få lite rutiner igen. Jag hoppas att jag hittar dit imorn. Har ju varit på Universitetet och kollat innan. Den här kursen kommer dock inte att vara på Universitetet men ganska nära ändå. Så det ska nog lösa sig!
 
Idag har jag ätit middag hemma hos Ina tillsammans med en till svensk tjej som precis börjat jobba på Ikea här i Schweiz. Riktigt trevligt var det. Har även lärt mig att man tydligen inte tvättar på söndagar här! Alltså jag hör nya saker hela tiden som man bara tänker what!? Vet inte hur hårt det är men tydligen ska man verkligen inte göra det. Och jag som tvättade i morse...men men, de har då inte sagt något än iaf
 
Ne nu ska jag sova, godnatt på er!
 
 
 
 

RSS 2.0