Man får ta fram det ljusa i det mörka!

Okej.. igår var jag såklart jätteledsen för allt med mitt knä och för att jag inte kan vara med på distriktlags-SM nästa helg som jag sett fram emot hur länge som helst. Jag kommer troligen inte kunna spela innebandy på ett halvår, jag kommer inte kunna slå min coopertid som jag tänkt, jag kommer typ få panik av att se alla andra spela.... men....det som hänt har hänt.. just nu kan man inte göra någonting åt det!

Så.. idag mår jag faktiskt bättre. Visst det är skittråkigt såklart men jag kan som sagt inte ändra på det som hänt. Det positiva är , aa förutom SM, att säsongen är slut och jag kommer förmodligen komma tillbaka till seriespelet börjar nästa år. Jaa jag kommer inte kunna få chansen att vara med på breddlägret med U19 men det har iaf hunnit se lite av mig innan. Jag har redan tagit ett SM-guld i 17klassen och jag kommer förhoppningsvis komma tillbaka som ännu starkare.

Ibland får man ta fram det ljusa i det mörka och tänka om lite. Man kan faktiskt inte bara gå och gräva ner sig, det kommer man ingen vart på. Ja jag har skadat mig på riktigt för första gången.. men då får jag väl ta tag i det och komma tillbaka och se till så att det inte händer igen.

Jag kan säga att jag kommer inte skita i allt nu... så fort jag fått mitt rehabbpass kommer jag verkligen följa det för att komma tillbaka så snabbt som möjligt. Det är det som är så bra med att bo här uppe, man får så mycket bra hjälp med allt sånt där så det är jag inte orolig för. Mitt mål får helt enkelt bli att komma tillbaka så jag hinner kämpa om en plats i VM som är nästa år i maj.  Sen så vet vi ju inte exakt vad det är än. Jag har nu fått en röntgentid på måndag halv elva i sthml så vi får se vad den visar.

Ska iaf hem imorn som det var tänkt innan. Skulle ha tränat med stadslaget fredag och en heldag på söndag men nej.. så blir det inte.. ååhh jag tror typ fortfarande att jag kommer kunna spela ändå... men .. så blir det säkerligen inte...

Nee nu ska jag sova!!! Godnatt allihopa! :)

korsbandet?

Okej.. nu har jag varit på idrottsmedicin för ett tag sen...han var rätt så säker på att det var korsbandet vilket betyder 6 månader utan innebandy.............. ska magnetröntga på fredag eller måndag troligtvis så då får vi veta mer exakt.

Han var inte helt säker men skulle bli förvånad om det inte var det... kul....inget SM för mig då....

stabil på kryckor?

Fick tag på ett par kryckor idag iaf vilket var bra. Typ "rigkryckorna" som går runt och den här gången är det min tur... aa det gick ju inte sådär jättebra i början... jag har liksom aldrig gått på kryckor förut, såg ju inte bra ut.. men fick in rythmen lite bättre i slutet av dagen iaf.

Det positiva är att det kändes bättre i knät idag mot igår. Det är fortfarande väldigt svullet men bättre iaf och det gör inte lika ont även om det är stelt. Har fått en tid på idrottsmedicin imorn kl:13.30 så ska dit och kolla va de säger.

Annars har det inte hänt så mycket mer idag. På idrotten fick vi kolla på skol-SM i fotboll då Draggen spelade mot en skola från Solna och vann med 2-0! Riktigt bra! Sen tänkta jag kolla på Sverige - Ungern på tv... somna efter fem min vakna i paus... såg nån minut, somna igen och vakna när matchen var slut... stabilt... tänkta gå och sova på riktigt nu, känns som att jag behöver det.

Men vi hörs imorn och jag hoppas på det bästa!

godnatt på er :)


Hata knän.....

tråkigt, roligt? Vi börjar med det tråkiga...

Jaa jag spelade ju matcher med bele i helgen i slutspelet i DJ. Första gick ju bra, vinnst med 12-1! Andra gick mindre bra..torsk 4-2 mot Täby.. men i andra bytet gick jag in i en närkamp och flög ner på marken och gjorde illa knät... kul.... Jag fick typ panik och börja asgrina.. har aldrig känt sådär förut.. har aldrig liksom skadat mig på riktigt. Jag kunde i alla fall gå av planen sen men spelade inte mer på hela matchen och lär inte göra det på ett tag heller... Faaaaaan!!! Asså jag vet fortfarande inte hur pass allvarligt det är. Det svullnade inte upp från början men nu är det svullet och gör ont... kan inte böja ut det riktigt rakt... asså ååååh.... om jag inte kan spela SM som är om två veckor vet jag inte vad jag gör.... det är liksom det här man har längtat efter hela året!!!! Men man vet som sagt ingenting än.. får hoppas på det bästa!! Pratade nyss med Evelinas pappa som är läkare och ska nog åka till nån som kan kolla på det imorn. Kommer dock få gå med kryckor i skolan imorn... har aldrig haft det förut.. hur ska det gå..??!! Aja... hoppas det inte är nått!!!

Den som iaf fick mig på lite bättre humör var att jag fick ett rent MVG på min svenskarapport om mobbning som vi har jobbar med sen höstlovet!!!!! :D Så mycket tid som jag la ner på den i slutet asså!! Känns riktigt skönt!!!

Ne nu ska jag gå och leta kryckor... herregud.. aja som Tony (stadslagstränaren) sa: Nu får du ju iaf vila upp dig ordentligt inför SM!! Vi får ta fram det ljusa i det hela och hoppas på att han har rätt!!

Tjooo!

Lite nytt under veckorna

Jaa vart ska man börja.. med det roliga, det tråkiga eller dåliga eller det braiga?

Dåliga: Det är att jag inte har hållt bloggen uppdaterad på typ en månad :O Riktigt dålig stil av mig. Som bortförklaring får jag väl säga att vi har haft en helvetes svenskauppgift som skulle vara klar nyligen. Vi började med den på höstlovet som var i november :O så jaa det är en väldigt stor uppgift och så är man såklart ute lite sent med allt så jag fick jobba väldigt mycket med den under lovet och så.

Braiga: Det som är bra är att jag nu tagit tag i det här och tänker börja skriva igen!! Det jobbiga är när man missaty en vecka och känner att man har så mycket man inte har skrivit om.. då skjuter man gärna upp det lite till. Men snart har jag det avklarat och kan börja skriva lite varje dag istället :)

Nu då? Det roliga och tråkiga tar vi lite senare. Först ska jag bara berätta lite vad som hänt de här veckorna!

V.10. Hade jag sportlov då jag förutom att skriva på min svenska var med och tränade med Djurgården(som nu är i semi i SM, riktigt kul!!) och så spelade jag även två matcher med stadslaget. Det gick väl bra tror jag :)









Jaa sen har jag gått och blivit blond också! Eller aa.. tycker fortfarande att det är typ oranget men det skulle bli blont. Lite surt när jag gjorde det hos frisör men får väl slinga om det snart igen eller nått.





Lite fjortisvarning på bilden ja men det var lite svårt att få en bild på håret så då fick det bli sådär...

Nått mer kul jag har att berätta? Hahah aa lan ju berätta om när vi var på exkursion med klassen. Vi skulle ut i skogen och anteckna spår i skogen. Först åkte vi runt hela klassen och kollade lite, sen vare lunch då vi grillade och till sist blev vi avlämnade i olika gruppet i skogen och skulle sedan med kompass ta oss rakt västerut och anteckna all aspåren vi såg på vägen. Hahah asså det har typ varit det värsta men ändå roligaste jag gjort!!??! Garva så mycket! Men int eför att det var kul utan för att vi var så värdelösa och ramlade heela tiden. Jag åkte till och med ner med ena foten i ett dike så de kom in vatten i hela ..a vad ska man säga, skon.. och det var efter typ en timme... två timmar kvar! Hahah den var ju typ en isbit sen, men tänkte inte så mycket på det, garvade bara åt det.





vurpa 1...



2..



3..




4...?



5...

osv......;) Efter tre timmar ringde resten av klassen och undrade vart vi var... men vi kom fram tillslut och rakt hade vi åkt ;)

Okej... nu tar vi det tråkiga och roliga i nästa inlägg innan det här blir hur långt som helst..

tjoo! :)


Förlust för oss...men lillebror är i final!!

Okej det blev ju inte riktigt som vi hade tänkt oss... förlust med 5-4!! Matchen var jättekonstig, det studdsade mycket för många inklusive mig och aa.. vi krigade väl på men bollen ville inte in. Vet inte om det var rättvist att dom vann, eller ne det var det inte. Ja det studdsade men vi hade bättre spel framförallt i tredje. Men konstigt nog sjunker vi alltid i andra... men men. Gjorde ett mål iaf... och vi kommer trea hur som helst så det är bra!! Men vi ska inte vika ner oss för det! Nu siktar vi på vinnst mot Iksu Ungdom sista matchen i serien på lördag!!!

Pratade med mamma och pappa nyss och hörde att Leo ska spela final i Zone-cup imorn!! :D Leo blev inkallad för att spela med 98:orna, de som är ett år äldre då de inte hade någon målvakt och han har tydligen varit hur bra som helst!! :D Blir man glad storasyster av att höra det eller? Jaa det blir man! Va kul för han. Vill så gärna kolla men nej det hinner jag inte... men hur kul som helst iaf. Då är det lillebrors tur att få en guld eller silvermedalj :)



Jag och bror på Kanarieöarna!











Grymt!!

Ne nu ska jag fortsätta kolla Harry Potter i bussen. Vi hörs!!


Tagga bruuar!!

Så sitter man i bussen påväg till Boden. Har åkt sen 9 i morse och första matlådan är redan uppäten, tur man tod med sig två!!

Det är väl ungefär två timmar kvar till svi är framme och sen är det dags för match 14.30! Tagga bruuar!!!

Bortamatch mot Boden imorgon...

Heej igeen!!

Jaa vad ska man berätta om den här dagen då. Den började med morgonträning 8.20 då vi först pratade om varför vi trodde att de flesta hade fått så bra resultat nu under testerna. Peter är ju den som gärna tänker väldigt mycket vilket jag tycker är hur bra som helst. Sedan hade vi en skottövning och där efter spelade vi tre mot tre blandat killar och tjejer vilket var kuul!!

Sen var det dags för mig att göra mitt eneglskaprov som jag missade för en månad sen då jag var på finnkampen. har itne fått göra det innan vet inte varför. Det gick väl sådär, eller aa jag förstod väldigt mycket om texten. Men är sämt på "one word gaps" eller vad det heter. När det är en text så ska man fylla oi det ord som fattas. Ska jag vara ärlig så är engelska mitt sämsta ämne... asså jag vill ju vara bra på engelska men har ju sämsta läraren vilket jag även ahde i högstadiet så har inte lärt mig så många ord direkt... men men....'

Slutade kl ett dårå!!! Weei va sköönt!! Sen på kvällen drog typ hela elevhemmet till matchen mellan Iksu-Dalen på Iksu!! Som vanligt var typ alla rigare där, haöva skolan och aa.. typ alla man känner i Umeå. Hahah ne men det är typ så, alla kollar verkligen på matcherna. Men det gillar vi, då får man träffa lite folk också :) Där snackade man även lite med han som håller i innebandybloggen också!!Där jag gästbloggade förut. Hahah ne men han hälsa lite bara, det var ju kul att nån kommer ihåg mig.. haha ne men .. aa.. skoja bara..

Ne nu ska jag gå och sova då vi har bortamatch mot Boden imorgon halv tre!! Bussen går halv nio från elevhememt så.. ska soova nuu!!! Godnatt allihopa!!! :)


Ibland är man hjälpsam!!

Halloo!!

Började skolan 8.20 idag!! Det är inte det lättaste att ta sig upp de mornarna. Imorn är det samma sak igen och då har jag träning 8.20!! Det är tungt asså, men men det funkar.

Slutade två idag som alla andra torsdagar, yes! Men har träning fyra så vi drog oss till Nolia och gjorde våran skottläxa. Vi ska ju skjuta ungefär 1200 skott innan påsklovet så man lär ju börja redan nu! Efter det träning med tårta och kinderägg!!! Vi fick tårta för att vi hade vunnit så många matcher i rad, kan inte säga exakt hur många nu bara för det men aa, ni förstår grejen :) Sen hade vi lite poängutdelning under matchen mot Umeå City om bland annat vilken kedja som gjorde flest skott på mål och sådär och den kedjan som fick flest poäng fick ett varsit kinderägg idag :D Asgott!!! Och så fick man en fin liten leksak med..hihhii

När man sen kom hem åt jag sen har jag faktiskt varit snäll och hjälpt Josse med att plugga kemi då hon har prov imorgon. Vi satt i typ tre timmar så aa.. lycka til limorn!!!

Har precis duschat och så så nu ska jag faktiskt sova! Har fortfarande lite ångest över svenskan. Vi har ju den där rapporten som ska vara inne söndagen under lovet. Men har ju inte lust att sitta hela lovet med den:/ så ska försöka göra klart så mycket som möjligt innan det!

Ne nu är det dags att sova faktiskt!! Sov så gott allihopa!! Vi sees! :)

Testvecka!!

Tjooooo!!


Idag efter lunch ungefär åkte Daniel hem till sthlm igen. Han kom ju i söndags så han hann vara här ett tag iaf och det var jättemysigt att han kom. Vi höll oss mest på elevhemmet och tog det lugnt med varandra bara och lagade mat, kollade på tv och film och så. Hur mysigt som helst! saknar han typ hela tiden, men nu ska det bara gå fyra dagar sen kommer jag hem till han igen då jag har lov! :)

Jaa det här har varit en väldigt bra vecka hittils faktiskt. Vi hade styrketester redan i måndags och det gick bra. Klarade nu 62.5kg på benböj, 50kg på frivändningar och 23st på brutalbänken!! Nu ska jag bara träna lite mer på brutalbänk så jag får 25, då är det mvg på alla delar i styrkan, riktigt skönt!

I tisdags var det dags för rörelsetester och core på morgonen. Det gick bra där med. Förbättrade mig faktiskt på rörelsen så nu är det bara vänster höftböjare som ska bli lite vigare annars är det grönt på dom bitarna med. Och klarade mvg på core också så det var skönt! :)

På kvällsträningen var det dags för cooper :O Har aldrig varit så nervös inför ett cooper. Fattar inte, jag är alltid nervös för det... men det gick bra iaf :) Det braiga var att jag slapp springa och klocka mig själv den här gången. Jag brukar alltid springa med mobilen i handen för att springa en viss tid per varv och så. Men slapp tänka på det den här gången. Tore sprang framför mig och skulle springa på 11.15 då mitt pers är 11.14. Så tänkte att nu ska jag hänga på han hela vägen så jag får ungefär samma tid. Och det funkade ju. Fick 11.03!!! Så är riktigt nöjd. Men nästa gång ska jag komma under 11. Lr..det är mitt mål att göra det nån gång iaf!

Ja annars då. Jag fick mvg på kemiprovet! wiee!!Sen har jag, Ida och Isak precis städat köket i ungefär 40min!! Herregud vad det såg ut. Man kunde ju knappt sätta fötterna innanför dörren! Men nu är det fräscht igen så.. bra jobbat min glada städgrupp!! :)

Ne nu ska jag göra något annat. Kanske ska måla naglarna om ett tag;)



Blir nog nått sånt här!! :)


Ha en fortsatt bra onsdagskväll allihopa!! :)


RSS 2.0