Då drar vi mot Jämtland!

Först vill jag bara säga att det var trevlans att umgås lite med klassen även utanför skolan så att säga...ne men ärligt, borde göras oftare! Blev både lite fifa och spelet "med andra ord" så det var kul! Även om jag kanska inte utmärkte mig så jättemycket åt det braiga hållet.. att försöka få fram namnet Maria genom att säga "Jesus tjej" tusen ggr var något som jag senare kom på inte var helt rätt.. men men.. kan hända den bästa!
.
Nee nu till bussresan imorn! Måste erkänna att jag tidigare inte alls var taggad för den här bortamatchen kl:19.00 i Östersund i Jämtland en tisdag så att man kommer hem typ 3.. Men efter idag ser jag lite mer fram emot den iaf! JAg och Anna har gjort värsta frågegrejen(vår tur den här bortaresan) med grymma priser!! Hahah vi har hållit på hela dan med att köpa priser, göra frågor och även druckit glögg och ätit pepparkakor för lite julstämning! Så det ska bli kul! Sen ser jag faktiskt lite fram emot uppvärmningen också(a)! Fast än jag såklart bara vill hoppa in och spela!!! Men snart så! Gick faktiskt grymt bra idag på både styrkan och innebandyträningen! Var med i lite fyra mot fyra fast jag var extraspelare och man var tvungen att passa mig när laget tog tillbaka bollen och innan de fick göra mål! De fick ju såklart inte gå på mig men det var kul ändå! Tänkte typ inte alls på knät om jag ska vara ärlig å det var kul!
.
Ne nu e klockan rätt mkt ändå så ska nog sova nu!!
.
Juste, matchen är mot Jemtland för er som inte visste det!
.
Puss och godnatt!

Det gick bra!+ Hembakad pizzaaaa

Heej hakkå allihopa! ll*
Ja det gick bra i Sthlm på Artro, var bara ett snabbesök där han bara kände på knät för att se att korsbandet satt stabilt typ. Sen var det inge mer med det! Det blev en snabb hemresa men han träffa familjen lite iaf!
.
I veckan då? Träningen har gått bra. Idag blev det styrka och intervaller och konditionen börjar gå uppåt igen iaf! Skolan har gått bra, har fått första slutbetyget för den här terminen och det blev mvg i svenska B, skönt! Annars har jag Evelina och Emelie varit på visning ;) Hahha ne men inte för att vi fundera på att flytta lr nått utan bara för skojs skull. Evelina fick dock låtsas som att hon ville köpa den och tycker hon klarade det rätt bra ;) Idag gjorde vi även hembakad pizza! Blev hur bra som helst tycker jag!
.
.
.
Mina naturare! <3
.
Vi var även och såg killarnas match där det vann mot GUIF med 12-4! Bra jobbat!!
.
Match imorn mot Skellefteå!! 16.00 på Gammlia!
.
puss <3

Sthlm över dan!

Tjennaaa!!
.
Jaa det som händer imorn är att det blir hård träning, sen redovisning om terroristorganisation i skolan, kuligt. Sen ska jag faktiskt hem till Sthlm för att träffa han som opererade mig. Vet inte exakt vad jag ska göra men är väl nån snabb koll av knät iaf! Blir borta hela tisdagen men kommer tillbaka tisdag kväll!!
.
Godnatt allihopa!!

Härlig vinst mot serieledarna!

Och vi vann mot FBC Uppsala med 5-3! Grymt spelat tjejer, såg riktigt bra ut! Vill även tillägga att min statistikföring var kung!
.
<3

Det var vi värda!

Hejhallå!!
.
Har gått jättebra att träna de sista dagarna, e helt slut nu. Idag blev det först 1h 40min styrka med lite hopp också, sen skulle jag springa intervaller 3min x5 men va så sjukt otaggad. Jag var jättetrött och ville verkligen inte springa de där intervallerna. Så säger Peter spring bara fyra gånger om du känner dig stum i benen, annars kör du fem! Och vad springer jag då?.. hahha är helt slut i benen men kan jag springa 4ggr.. neej det kan jag inte jag springer 5 och det var så jobbigt men det var så skönt när jag hade gjort det!!! Sen skulle vi ha skridskor på idrotten och kände att jag inte riktigt ville/vågade va me på det så jag var på nolia och sköt i typ en timme. Så nu blir det vila i helgen så att man hinner återhämta sig lite. Lr det blir uppvärmning på matchen imorn men annars vila! :)
.
Var med brudsen och såg Twilight på bio igår, trevlans! Den var faktiskt bra men det känndes som att den precis hade börjat och så helt plötsligt var den slut, det hände inte jättemycekt olika saker men det är ifs bara del 1 av 2 men ändå! Aja, bra iaf! Vi var helt klart värda lite bio mitt i veckan efter att ha skrivit svenskanationella i 5 timmar! Tror det gick bra iaf. Vi fick tillbaka vårt tal idag förresten, fick mvg, hihhi glad tjej. Pratade om mitt knä och aa, överdrev lite grann men personligt blev det så aa.. det gick ju bra iaf!
.
Vi har match imorn mot FBC Uppsala som leder serien så det blir tufft. Lugn kväll ikväll med lite idol hos mempan medans killarna ska ut och röja, de har inga matcher i helgen!
.
Ha en bra kväll allihopa!!
.
puss <3

Fan, varför skulle jag?

Fan jävla skitknä!! Typ så känner jag just nu!!! Varför skulle jag spela den där matchen för... varför skulle jag gå in i den där närkampen...okej det var ett halvår sen nu, jag borde ha släppt det! Men nej.. jag kmr aldrig släppa det, kommer få leva med det resten av livet..
.
Visst det har gått bra nu på slutet, träningen har gått bra och jag börjar känna att snart e jag tillbaka. Men det e nästan så att jag har trott på det för mycket.. jag e inte alls tillbaka snart.. det finns inte en chans att jag kmr vara i form till VM. Fan!!! Finns nog ingen som förstår hur mycket jag ville och vill vara med på det! Det går inte att förklara.. Hela tiden har jag hoppats på och trott att jag kommer klara det, att det kommer lösa sig.. men vadå lösa sig? Jag har minst två månader kvar och då är det Januari.. sen kanske jag inte ens kan spela då det vet jag ju inte nu... jag har verkligen lagt ner all tid jag kan på knät det har jag!! Jag har kört på så mkt jag får för jag vill tillbaka nu! Hade man kunnat köra på hårdare hade jag gjort det men det funkar inte så... man måste bara vänta.. men jag har väntat i sex månader nu.. kan jag bara få börja spela nån gång lr!?!
.
Var nyss hos sjukgymnasten här i Umeå och fick ett program jag ska köra. Visst det känns ju bra att man ändå får köra på rätt hårt nu men när han börjar prata om att det är så många som drar upp det igen och då är det slutspelat och blablabla.. jag vill inte höra det! Det enda jag tänker på är VM, att jag kommer missa kanske det roligaste jag hade kunnat göra i hela mitt liv.. kul... kul att det tog två minuter att förstöra det.. skitkul...
Klart jag kommer träna på nu som fan ändå. Det e ju långt kvar, det finns ju ändå en chans trots att den just nu är väldigt liten, ... just nu känns det så jäävla långt borta att bli lika bra som innan... kommer jag nånsin att bli som jag var? Det vet man inte.. men jag kan lova att jag kommer göra allt, allt, allt för att försöka!!
.
Nee nu ska vi skita i det här, imorn är det träning igen och då kör vi på!! Ska trösta mig med lite Twilightfilm hos Emelie snart!

Grattis Lillebror!!

Grattis världens bästa lillebror på födelsedagen!! 12 år!!
Älskar dig! <3
<3

Världens bästa pappa!

Vill bara säga att min pappa är bäst och ställer alltid upp för allt och alla!! Man kan inte ha nån bättre!!
Älskar dig pappa!! Grattis på farsdag!!
Hitta en glad bild från några år tillbaka! :)
<3

Härlig vinst mot Uppsala Ungdom!!

Okej jag vet inte vad jag har gjort men nånting är fel, allt kommer bara i en enda stor text, skitjobbigt att läsa jag vet men kan inte göra så mkt just nu, vet inte vad jag har gjort.. :/
.
Då har man gjort ännu en roadtripp till Uppsala då!!
I fredags var det först lagträning som jag var med på, sen körde jag styrka för knät och efter det blev det även intervaller 4x4min!! Det känndes rikitgt bra!
.
Kl.15.00 gick bussen mot Uppsala och vi hade en resa på ungefär 9 timmar framför oss. Faktiskt så gick det ganska fort ändå. Jag såk Step up 3 på datan, riktigt bra!!! Sen hade vi även vårat lilla quiz som vi har börjat med på bussresorna. Förra gången var det Ida och Rebecca som ställde massa frågor om de själva och deras bästa kompisar blev då Evelina och Conne!! Dom vann alltså och fick fixa ett nytt quiz till den här resan. Dom gjorde det lite annorlunda med att först ta några kluringar där man fick tänka lite och sen blev det några RIGtika frågor!! Det var alltså frågor om vad olika personer gjort i laget under dessa år...lite interna saker som vem kommer bli utröstad från elevhemmets paradise hotell? haha men kul vare! Blev dock utpekad tre ggr... men det får man bjuda på!! ;) Jag och Anna drog hem vinsten dårå och fick finfina priser från IKEA!! Två söta små kattungar!! SÅ nu är det jag och Anna som står för nästa bortamatch frågetävling!
.
Eftersom matchen var 17.00 på lördagen sov vi på hotell och under dagen hade vi lite andra uppgifter som att köpa någonting för 100kr som symboliserar vår femma och sen fick vi redovisa det för resten av laget!! Det blev lite blandade saker. Ettorna köpte varsin törspenna i olika färger som symboliserade att de hade olika uppgifter i femman.. som Tore sa: fatta man ju att de köpte något litet så de fick dela på pengarna som blev över...;) Tvåorna är man alltid lika spända över vad de har hittat på... de köpta alltså en pall och förklarade att benen är deras femma och om ett ben är borta så blir det skitdåligt då de även hade köpt en toalettsits!! Finns alla benen på plats blir det skitbra!! Jaa det e våra kära 94:or det!! Vi själva köpte världens gosigaste björn som symboliserade att vi är världens mjukaste och snällaste utanför planen men vi kan även ryta til loch bli aggressiva på planen. Sen är resten av laget våra små björnungar som vi tar hand om! Jaa bra beskrivet Mempan!!
.
Hur som helst så vann vi matchen med 11-1 mot Uppsala Ungdom! Riktigt bra tjejer!! Jag själv var med på uppvärmningen och sen blev det statistik och även filmning.. mmm lite variation skadar inte!! Pappa, mamma oc Leo var där och kollade också. Det var jättekul att se dem!! <3
.
Kom hem vid tre i natt så sov väl till tolv idag.. inte så farligt! Har faktiskt varit ute och löpt i 40 min idag! Känndes lite segt men jag är glad att jag gjorde det. Dock känner jag att min vadkaka inte är borta än... men den försvinner nog snart! :)
.
Nee nu måste jag ta tag i lite saker men vi höörs!! :)
Puss <3

Heejhallå!!

Heejhallå!
Träningen har aldrig gått så bra som den här veckan, sjukt kul!!
Annars då? Jo det är bra, skolan går bra den me! Fick mvg på fysikprovet som vi fick tillbaka i tisdags, skönt! Sen hade vi tal i svenska nationella idag och det känns väldigt skönt att ha det gjort!!! Tror det gick bra! Temat var inre och yttre resor och jag pratade om en inre resa med knät och de.
Vi slutade vid 12 typ och vad skulle inte vara skönare än att gå hem och kolla på film eller nått, var så sjukt trött. Men nej det gick inte, det blev att gå till Nolia istället och skjuta lite. Eller aa lite och lite jag cyklade i tio min först sen skjöt jag drag- och slagskott i en timme, nästan blåsvarning på händerna igen! Och jag som skulle vila idag.. det går inte, man kan alltid göra någonting, får typ panik om jag inte tränar på nånting. Aja.. det är väl bra antar jag, till stor del iaf!  Sen ska man såklart vila också jag vet.. det blir vila på lördag för då är det match i uppsala och sen sitter vi i en buss hela kvällen!
Jaa jag har inte så mycket mer att säga, imorn ska vi till uppsala för att möta Uppsala ungdom på lördag! Så det blir bussresa och hotell!
Ne nu ska jag kolla lite på topmodell sen får vi se! Blir iaf pannkaka till middag! Wihoooo
Förresten så är det nått fel på bloggen eller nått för det går inte att stycka texten så ni får stå ut med att det är lite allt i ett.. kan tyvärr inte göra så mkt..
Vi hörs!!
<3

Fan va bra det gick idag då! + vadkaka?

Heeej!!
Fan va bra det har gått idag då! Först var det lagträning 8.00 och där var jag med på övningarna och det gick ju bra!! Sen körde jag själv i 45min och då blev det knästyrka där jag har gjort om upplägget lite och fokuserar mer på framsidan men kör såklart baksida lår också! Fick även me lite hopp. Efter det var det dags för nästa träning då vi fokuserade på väggpassningar och skott i olika lägen. Och det har nog faktiskt aldrig känts bättre! Fan va kul det var! Gjorde ändå några snabba vändningar och löpnigar och jag kände inte av knät så mycket. :D
Efter skolan skulle vi även köra intervaller 4-4-3-3-2-2-1-1min med vila halva tiden och den var jag också me på. Vi sprang ute på konstgräset och även fast vi inte hade någon ledare som kollade på oss så tycker jag att typ alla verkligen körde på! Skitkul att se! Och jag är nöjd med hur jag tog ut mig också. Försökte hålla ett så högt tempo jag kunde och det kändes bra. Tänkte inte alls på knät då. Dock så tog benen slut efter ett tag och andningen var tung men så blir det ju när man kör intervaller.
Juste.. sen lyckades jag ju me en annan sak på träningen också. Killarna och tjejerna körde en övning samtidigt mot samma mål fast på var sin sida. När man då kör är man ju så inne i sitt eget så jag tänkte ju inte alls på att killarna var precis bredvid. Sprang mot mål i full fart (eller aa ganska hög fart iaf) för att skjuta ett direktskott och krockar med Tor så vi flyger ner på golvet. Hahah och vi bara garva!! Det sjuka var att jag inte ens blev rädd :O tänkte inte på knät. Däremot fick jag en smäll på vaden men jag tänkte bara att det går säkert över. Nu har vi ju precis sprungit intervaller och jag har blivit kall igen och fyy faaaaan va ont det gör!! Har fått världens vadkaka!! Har aldrig fattat det här med vadkaka och lårkaka, jag trodde inte att det var så farligt.. okej det e ju inte så att jag dör men kan ju inte gå normalt även fast jag försöker! Vad gör man för att få den bättre? Aja det blir vär säkert bättre imorn...lr?
Ne nu ska jag hoppa in i duschen och ta tag i mitt tal som jag ska hålla på torsdag i svenska nationella! Kuligt..
Juste, fotbollsgalan ikv!
Tjoooo<3

Tillbaka i Umeå!! Grattis till U19-spelarna!

Såå var man tillbaka i Umeå igen. Kom hit redan igår så har vart här en stund!
Lovet har gått fort som vanligt men det har varit bra och har fått träffa dom flesta även om man skulle velat ha mer tid med alla. Det är svårt att hinna me, man vill ju träffa alla hur mycket som helst, men men, det e så det e!
Hann prata och vara en del med mina fina tjejer, fick lite tid med syrran, träffa Daniel, var även hos både mormor och farmor och så familjen också såklart! Var även nere på beles träningar och fick träffa lite folk där me!! Så jaa, träning, skräckfilm, middag, stan och mys!! Ett bra lov!
Idag har jag varit nere på Nolia och tränat, har tvättt en del och handlat lite! Och nu kollar jag på lite OC!! Funkar alltid!
Vill även säga grattis till alla duktiga U19-spelare som gjort bra ifrån sig i helgen både i Finland och i Tjeckien!! Har läst en del på innebandy.se och innebandymagazinet och hört lite från några!! Bra jobbat, riktigt kul!!
Nee träning imorn kl.8.00 så ska väl sova snart!
Puss <3

Resultat från styrkemätningen på Artro!

Idag har jag vart på Artro hemma i Stockholm för att göra styrkemätningstest för knät. Om det gick bra eller dåligt? Ja det vet jag inte det beror ju på vad man siktar på. Jag vill ju komma tillbaka så fort som möjligt så aa, det gick väl helt okej ändå.

Efter som att jag har min knäskada som projektarbete så har jag skrivit en ganska lång text om hur det gick idag på Artro så kände att det verkade onödigt at tskriva en till så jag klistrar in den här rakt av. Kan dock kännas lite jobbig att läsa så jag kan ju dra en snabb sammanfattning av det hela längst ner i inlägget!

 

ARTRO CLINIC


(Det är det högra benet jag har opererat).

Vi började med att mäta rörligheten i knät och där skilde det inte mycket alls så det var bra. Vi mätte även sträckningen och den var också bra. Sedan fick jag någon apparat på knät och då kollade han hur stabila själva korsbanden var i de båda knäna och de såg också bra ut!

 

Efter det fick jag sätta mig i en sorts maskin som var som en stol där benen fick hänga ner och då var det ena benet fastspänt i någon pendelgrej. Nu skulle jag utföra tre olika tester. Det var:

 

Explosiv styrka: Pendla med benet upp och ner så snabbt jag kunde med lättare motstånd.

Grovstyrka: Pendla med benet upp och ner så snabbt jag kunde med tyngre motstånd.

Excentrisk styrka: Delen där benet sitter fast fördes upp och ner och jag skulle bromsa så mycket jag kunde med både baksidan och framsidan.

 

Jag fick ut tre stycken papper med resultat på dessa tre tester.

 

Explosiv styrka:

 

På baksida lår hade jag på mitt högra opererade ben 108% styrka jämfört med mitt vänstra. Det betyder alltså att jag är starkare i mitt opererade ben jämfört med mitt andra. Vad det gäller framsidan hade jag 73% styrka i mitt högra jämfört med det vänstra. Det är upp mot 90 man ska ligga så där har jag fortfarande en del att jobba på.

 

Sjukgymnasten sa även att om man kollar på förhållandet mellan framsida och baksida lår så ska baksidan i slutändan vara starkare än framsidan. Man ska ligga på omkring 65% för att ha så liten skaderisk som möjligt. Jag låg då alltså på 55% på mitt vänstra ben och 81% på mitt högra. Det betyder att jag måste öka styrkan i baksida lår på mitt vänstra ben och öka styrkan i framsida lår på mitt högra ben så att båda benen blir lika starka och så att jag får rätt förhållande mellan framsida och baksida lår.

 

Grovstyrka och Excentrisk styrka:

 

Kollar jag på dessa papper ser jag ungefär samma siffror som på det tidigare pappret. Fokus nu ligger alltså på att jobba upp styrkan i framsida lår på mitt opererade ben och försöka få båda benen lika starka.

 

Som ett sista test fick jag göra enbenshopp då jag skulle hoppa så långt jag kunde på ett ben. Godkänt hopp är då man hoppar och landar på foten utan att röra den i sidled eller att man tar emot sig i golvet med den andra foten. Tre sådana hopp per ben skulle jag göra. Blev hoppet inte godkänt var det bara att börja om tills man klarade det.

 

Jag kom längre och längre för varje hopp jag hoppade med båda benen och det sista hoppet hamnade jag på omkring 163 på mitt vänstra och 141 på mitt högra vilket ger en procent på ca: 87% vilket ändå är bra då man i slutändan ska ligga på 90%.

 

Så jaa det blev blandade resultat men jag är glad att jag gjorde det så jag vet vad jag behöver jobba på. Ska tillbaka vid jul någon gång för att göra samma test igen så nu ska jag verkligen lägga fokus på rätt saker!

 

 

Sammanfattning

Enligt resultaten är jag alltså starkare i baksida lår på mitt opererade ben men svagare i framsida lår jämfört med det friska. Det är alltså här jag ska lägga fokus nu fram till jul då jag ska träffa dem igen. Dessa resultat fick jag fram då jag satt i en maskin och fick sparka och bromsa med benet mot olika motstånd. Själva korsbandet var jättestabilt och enbenshoppen gick bra då jag låg på 87% och ska upp mot 90! Så nu är det som sagt bara at tträna på och komma tillbaka senare!!
<3

Styrkemätningstest på Artro imorn!

Jaa vart ska jag börja. Så här långt uppehåll i bloggen har jag aldrig haft.. så kan det bli ibland. Men varje gång har jag kommit tillbaka! Och det gör jag den här gången ocskå!
Det som har hänt under den här tiden är att jag har varit sjuk i fyra veckor och håller äntligen på att bli frisk nu! De första två veckorna tränade jag lite ändå för jag tänkte att jag bara var lite förkyld men febern kom ju så det kanske inte var så jättebra. Det är väl en sak jag inte är så bra på... att vila. Inte för att jag inte har tänkt på det tidigare men nu under de här veckorna jag har varit sjuk så har jag verkligen förstått vilken träningsnarkoman jag är! Det värsta jag vet är när man inte får träna! Det har varit nog jobbigt med att träna på halvfart eller vad man ska kalla det med rehabben, och sen får man inte träna alls....var förkyld och hade hosta, feber och ont i huvudet så det var bara att ligga hemma i sängen...jaa det var inte så kul men nu har jag som sagt blivit friskare så nu har jag börjat köra på igen!
Imorn ska jag till Artro, där jag opererade mig, och göra styrkemätningstest/sexmånaderskontroll för knät. Man gör det sex månader efter operationen för att se hur man ligger till med styrkan så att man tillslut ska kunna få besked om man är spelklar eller inte. Jag kan ju säga redan nu att jag verkligen inte kommer att få klarbesked om att få spela matcher men det är det nästan ingen som får hellet. Visst knät känns mycket bättre än förut men det känns inte lika bra som mitt andra knä. Är inte jättetaggad med tanke på att jag vart sjuk och allt men aa.. skitsamma hur det går egentligen. Hur det än blir så får jag bara ta in det de säger och fortsätta att jobba vidare på det! Jag har ändå inte kunnat göra mer än vad jag har gjort. Jag har verkligen tränat knät så mycket jag kan de här sex månaderna som jag varit skadad. Jag har inte smitit undan med nånting. Tråkigt att jag blev sjuk bara, det stör jag mig på men det kan man ju inte hjälpa, sånt händer. Nu ska jag bara göra så bra ifrån mig som jag kan imorn så får vi se hur det blir sen!
Kl: 11 imorn asså! Skriver efter det hur det gått!
Vill även säga lycka till till alla som ska till EFT (Euro Floorball Tour) med U19-landslaget!! Ta vara på tiden ni är där, det är bland det roligaste jag gjort!!
<3

RSS 2.0